HOOGVLIET MODERNISEERT MET SELF-CHECKOUTS

In veel supermarkten kunnen klanten hun producten scannen en afrekenen bij een self-checkout. Desondanks zijn er ook supermarktketens die liever met traditionele kassa’s werken. Hoogvliet was één van deze supermarkten. Tot op heden kon je bij de meeste Hoogvlietwinkels alleen bij een bandkassa afrekenen. Daar komt vanaf nu verandering in! Klanten van Hoogvliet kunnen nu namelijk kiezen of ze zelf hun producten willen scannen tijdens het boodschappen doen of dat ze hun boodschappen afrekenen bij de traditionele bandkassa. Om dit te realiseren werkte Hoogvliet samen met Pan Oston.

Zelfscannen de standaard?

Tien jaar geleden waren zelfscankassa’s nog nieuw. Klanten van supermarkten moesten toen nog erg wennen aan het idee dat je je eigen boodschappen kon scannen. Inmiddels is de self-checkout bijna niet meer weg te denken uit de moderne supermarkt. Ook Hoogvliet besloot om ze te implementeren in haar winkels en nam daarvoor Pan Oston in de hand. Samen ontwikkelden zij een customized SLIM self-checkout die perfect past bij de huisstijl van Hoogvliet. In deze compacte self-checkout is dezelfde hardware geïntegreerd als een reguliere, traditionele checkout.

Zelfscankassa’s in de Hoogvliethuisstijl

Wanneer je als klant wil afrekenen bij de Hoogvliet, kun je rekenen op zelfscankassa’s die perfect in het winkelconcept passen. De herkenbare blauwe kleuren van supermarktketen zijn terug te zien in het design van de self-checkouts. Ook in de software van de kassa’s komt de huisstijl van Hoogvliet duidelijk naar voren. Het touchscreen verwelkomt de klant door een startscherm in de Hoogvlietkleuren en begeleidt hem of haar vervolgens op een intuïtieve manier door het afrekenproces. De checkoutzone wordt helemaal één geheel door de bordjes en slogans op de muur in de juiste kleuren. Zo probeert Hoogvliet in de nieuwe checkoutzone een totaal nieuwe beleving aan klanten te bieden.

Tevreden klanten en tevreden managers

Inmiddels heeft Pan Oston in een half jaar tijd ruim 250 self-checkouts bij de winkels van Hoogvliet geleverd en gemonteerd. De nieuwe zelfscankassa’s hebben al voor veel tevreden klanten gezorgd. Zij zijn erg blij met deze toevoeging aan de Hoogvlietwinkels. Ook de winkelmanagers zijn tevreden over de nieuwe kassa’s en het nieuwe afrekenproces. De self-checkouts worden al heel veel gebruikt. In de Hoogvliet in Leiden staan bijvoorbeeld 17 zelfscankassa’s die allemaal op volle toeren draaien.

Over Hoogvliet

Hoogvliet is een Nederlandse supermarktketen met 71 winkels in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Vanuit het distributiecentrum in Bleiswijk worden de supermarkten van Hoogvliet voorzien van vers brood en vlees. In de aankomende periode wil Hoogvliet al haar winkels voorzien van zelfscankassa’s en om dit te realiseren heeft zij Pan Oston als partner gekozen. De self-checkouts zijn geschikt voor scan & go winkelen, maar ook voor winkelen met de handscanner. Klanten kunnen in de toekomst dus snel en efficiënt winkelen bij Hoogvliet.

De SLIM self-checkout

De SLIM self-checkout is onderdeel van de SLIM-familie. Dit is de meest complete familielijn voor het inrichten van een checkoutzone. Het modulaire ontwerp van de SLIM checkouts is gebaseerd op de jarenlange ervaring van de experts van Pan Oston. Daarom sluit onder andere de SLIM self-checkout perfect aan op de behoeften van elke retailer. Denkt u dat een checkout van de SLIM-familie ook bij uw retailwinkels past? Onze specialisten denken graag met u mee over de meest geschikte oplossingen voor uw checkoutzone.

Meer over de SLIM
deel
Zelf-checkouts bij Hoogvliet in Leiden Zelf afrekenen bij de self-checkout van Hoogvliet Eenvoudig betalen met de zelfscankassa Self-checkouts Hoogvliet
Ontdek meer
BackFactory
Action
Albert Heijn

STAY INSPIRED

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen check-outs, selfservice en kiosken door Pan Oston te volgen.
Volg ons

ONS CONTACT

Vragen over onze check-outs, zelfservice oplossingen of kiosken? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier en we helpen u zo spoedig mogelijk verder.
v
 
SEND