/ 29 december 2021

Alle voordelen van self-checkouts op een rijtje

In allerlei branches maken retailers steeds meer gebruik van zelfscankassa’s of self-checkouts. Zelfscankassa’s blijven een echte aanwinst voor de kassazone en hebben duidelijke en meetbare voordelen. De introductie van self-checkouts kan helpen om jouw kassazone te moderniseren en aantrekkelijk te maken voor verschillende klanttypen en -generaties. Ook de technologie achter de zelfscankassa’s staat niet stil; het biedt een uitgebreid aanbod aan opties voor retailers. Stand alone zelfscankassa’s en hybride self checkouts zijn de twee populairste keuzes als het om zelfscankassa’s gaat.


Zelfscankassa’s kunnen retailers helpen om een optimale kassa-ervaring te bieden. Dat zorgt voor een hogere klanttevredenheid en meer klantenbinding. Dit maakt self-checkouts extra aantrekkelijk; winkeliers die bereid zijn om te investeren in nieuwe technologie zullen een sterke return on investment voor hun winkels terugzien. In dit artikel bespreken we de belangrijkste voordelen van zelfscankassa’s en hoe jij deze optimaal kunt inzetten in jouw winkel.


KLANTERVARINGEN BIJ DE KASSA VERBETEREN


Niets is zo frustrerend als een lange rij bij de kassa. Ondanks dat ervaren veel klanten te vaak lange wachttijden in de winkel. Hoewel sommige klanten geduldig wachten tot zij aan de beurt zijn, groeit het aantal klanten dat niet meer bereid is om in de rij te staan. Uit onderzoek blijkt dat 73% van de klanten hun boodschappen elders doen wanneer de rijen aan de kassa aanhoudend lang zijn. Winkeliers verliezen door de lange rijen waardevolle klanten en lopen hierdoor ook nog eens reputatieschade op.


Met zelfkassa's is een langzame en vervelende klantervaring bij de kassa verleden tijd. Zelfkassa's verkorten de wachtrijen en zorgen voor een betere doorstroming van klanten in de kassazone. Stelt je je zich eens voor dat jouw klanten het kassaproces gemakkelijk kunnen afronden zonder frustraties; dit is mogelijk met behulp van innovatieve self-checkouts.


De gebruiksvriendelijke interface van een zelfscankassa leiden tot een nog grotere verbetering van jouw checkoutzone. LED-indicatielampjes leiden een klant naar de beschikbare kassa’s en de gebruiksvriendelijke menu’s helpen hem verder. Wanneer een klant een vrije zelfscankassa heeft gevonden, kan hij snel zijn boodschappen scannen en de aankoop voltooien met een betaalmethode naar wens. De self-checkouts accepteren contactloze, kaart- NFC- en contante betalingen, zodat elke klant op zijn eigen manier kan betalen.MINDER BEDRIJFSKOSTEN, MEER WINST


Retailers worden regelmatig geconfronteerd met oplopende kosten die extra druk zetten op de winstgevendheid van hun winkel. Zelfscankassa’s zijn een kosteneffectieve oplossing die de operationele kosten van een retailer kunnen verlagen en de winst op verschillende manieren kunnen verhogen. Allereerst zijn er bij zelfscankassa’s minder kassamedewerkers nodig dan bij traditionele kassa’s. Dit komt doordat één medewerker meerdere kassa’s kan beheren. Hierdoor kan je als winkelier flink besparen op je personeelskosten, waardoor je totale winst kan stijgen.


Wanneer er minder klanten in de winkel aanwezig zijn, hoeven de zelfscankassa’s helemaal niet bemand te worden. Medewerkers kunnen tijdens deze uren achtergrondtaken uitvoeren, zoals het aanvullen van de schappen of het in ontvangst nemen van leveringen. Dit kan er weer toe leiden dat medewerkers minder overuren hoeven te maken, waardoor de personeelskosten ook weer dalen.


Ook vereisen zelfscankassa’s weinig onderhoud, waardoor de operationele kosten nog verder verminderen. Alle checkouts van Pan Oston bevatten componenten die bovendien op een snelle en kostenefficiënte manier vervangen kunnen worden. Afzonderlijke hardware onderdelen kunnen los van elkaar gerepareerd worden. Dit bespaart detailhandelaren zowel de kosten van de overige hardwarecomponenten als ook de arbeidskosten van de technici en monteurs.


MEER RUIMTE VOOR PRODUCTEN


De kassazone is misschien wel de belangrijkste zone van de winkel, maar het kan een groot deel van je winkeloppervlak in beslag nemen. De ruimte die je aan deze zone besteedt, kun je niet inzetten om je producten te tonen. Wat als er een gemakkelijke manier zou zijn om meer ruimte te creëren in je winkel zonder een dure verbouwing? Zelfscankassa’s maken dit mogelijk, want ze gebruiken aanzienlijk minder vloeroppervlak dan traditionele kassa’s. Zonder de band van de kassa of zitplaats voor de kassamedewerker kan je namelijk veel ruimte besparen.


De SLIM self-checkouts en SLIM Express self-checkouts van Pan Oston zijn de ideale oplossing voor retailers die opzichzelfstaande zelfscankassa’s willen invoeren. Maar hoe zit het dan met winkeliers die een traditionele kassa willen behouden, maar ook zelfscankassa’s willen inzetten in hun winkel? De SLIM Merge is de perfecte hybride oplossing voor retailers die het beste van beide kassatypen combineert. De Merge is een combinatie van een traditionele kassa met een rij self checkouts die door één kassamedewerker beheerd kunnen worden. Daarbij zorgt het ontwerp van de SLIM Merge er ook nog eens voor dat er extra vloerruimte vrijkomt die gebruikt kan worden als winkelruimte.MEER PRODUCTIVITEIT EN EFFICIËNTIE


Medewerkers die in de detailhandel werken, zijn net duizendpoten. Ze moeten de kassa’s bedienen, klanten helpen en een eindeloze lijst met taken uitvoeren om de winkel draaiende te houden. Denk bijvoorbeeld aan het vullen van de schappen, nieuwe displays voorbereiden, POS-materiaal bijwerken en de leveringen beheren. Om al deze taken uit te kunnen voeren, moeten medewerkers efficiënt werken. Een groot deel van de tijd van medewerkers wordt in winkels met een traditionele kassa ook nog eens in beslag genomen door het bedienen van de kassa. Hierdoor zijn ze minder in staat om klanten te helpen of de belangrijke overige taken uit te voeren.


Door zelfscankassa’s in te zetten, hoeven er minder medewerkers aanwezig te zijn in de kassazone van de winkel. Hierdoor kunnen andere medewerkers klanten helpen en achtergrondtaken uitvoeren, wat de productiviteit en efficiëntie van je winkelpersoneel verhoogt.


MAAK JE WINKEL KLAAR VOOR DE TOEKOMST


De technologie voor zelfscankassa’s ontwikkelt razendsnel en er komen steeds weer nieuwe ontwikkelingen bij. Niet alle self-checkouts bieden retailers de flexibiliteit om deze nieuwe technologieën toe te passen zonder dat dit aanzienlijke kosten met zich meebrengt. Als je je winkel echt klaar wil maken voor de toekomst en een sterke positie wil innemen in de concurrerende markt, kun je kiezen voor een modulaire self checkout.


Elke Pan Oston zelfscankassa is modulair opgebouwd. Dit geeft jou als winkelier de vrijheid om nieuwe technologieën zonder problemen en torenhoge kosten toe te passen. Kiezen voor een Pan Oston self-checkouts is een investering in het succes van jouw winkel, niet alleen vandaag, maar ook morgen. Door deze checkouts heb je altijd de vrijheid om de laatste technologieën toe te passen door één modulair component toe te voegen. Hierdoor kun jij een voorsprong nemen op jouw concurrenten en je klanten altijd tevreden blijven stellen.ONZE SELF CHECKOUTSPECIALISTEN STAAN KLAAR OM TE HELPEN


Ons team van self-checkout specialisten staat klaar om jouw winkel te helpen bij het vinden van de perfecte self checkoutoplossing. Pan Oston levert innovatieve self-checkouts die modulair of volledig op maat gemaakt zijn. Onze zelfscankassa’s bieden de ultieme flexibiliteit aan retailers. Ze zijn namelijk software en hardware onafhankelijk, wat jou de vrijheid geeft om de technologie te kiezen die het beste past bij jouw winkel en de eventuele retailsystemen die al aanwezig zijn. Elke stap van het proces wordt proactief beheerd door ons team van ervaren specialisten, van het eerste ontwerp tot de uiteindelijke installatie.


Benieuwd naar de ervaring van Pan Oston met zelfscankassa’s? Onze huidige klantenkring bestaat o.a. uit M&S, Spar en Coop. Samen met meer dan 165 specialisten en 50 jaar ervaring beschikt Pan Oston over in-house-ontwerp en -productie. Hierdoor konden we de samenwerkingen met deze mooie merken realiseren. Wanneer jij kiest voor Pan Oston, betekent dit dat jij profiteert van alle expertise die in ons team aanwezig is. En wist je dat één van de designs van Pan Oston zelfs bekroond is met een Red Dot Design Award?


Neem vandaag nog contact op met ons verkoopteam, zodat we samen kunnen kijken wat een zelfscankassa voor jouw winkel kan betekenen!

/ Contact

Vragen?

Vragen over onze check-outs, zelfservice oplossingen of kiosken? Neem dan contact op via het onderstaande formulier en wij helpen u zo spoedig mogelijk verder.

Bedankt!

We hebben je contactformulier ontvangen!
Volg ons
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen check-outs, selfservice en kiosken door Pan Oston te volgen.

Download Alle voordelen van self-checkouts op een rijtje datasheet

Bedankt voor de interesse in onze oplossing. Plan voor verdere vragen een adviesgesprek in met één van onze verkopers.