/ 14 juli 2023

HET POS-SYSTEEM VAN DE TOEKOMST - ZELFSCANKASSA'S IN COMBINATIE MET VIDEOGEBASEERDE AI-OPLOSSINGEN WETEN TE OVERTUIGEN

De ontwikkelingen van de afgelopen jaren, met als sleutelwoorden pandemie, winkelsluitingen, toegenomen online handel, gebrek aan personeel etc., hebben veel veranderingen in de retail teweeggebracht en sommige bestaande ontwikkelingen versneld. Een van deze trends is zeker het toenemende gebruik van self-checkouts.


De mogelijkheid om contactloos te betalen tijdens het winkelen zonder in de rij te staan bij de kassa verhoogt de aantrekkingskracht van een winkel voor veel consumenten. Winkeliers profiteren hier ook van doordat ze hun personeel meer kunnen inzetten op de winkelvloer om klanten te adviseren en te helpen. Een niet te onderschatten feit: een vriendelijk contact met een medewerker ondersteunt een positieve winkelervaring voor de klant en moedigt hem aan om terug te komen. Bovendien helpt het de winkelier om met minder personeel te werken dan gewenst wegens een tekort aan geschoold personeel.


En om nog een stap verder te gaan: SCO-kassa's zijn ook perfect voor autonome winkels, d.w.z. winkelconcepten die dankzij innovatieve technologie volledig zonder ondersteuning van personeel functioneren en 24 uur per dag open zijn.


STEEDS MEER ZELFSCANKASSA'S IN GEBRUIK

Het huidige onderzoek van het EHI - Retail Institute Cologne "POS Systems 2022 - Evolution of Checkout" [1] laat duidelijk zien dat het gebruik van self-checkout systemen toeneemt.


  1. 57% van de respondenten wil SCO-kassa's gebruiken. Dit is een stijging van 10% binnen slechts 2 jaar.
  2. De deelnemers aan het onderzoek zien de volgende voordelen:
  3. kortere wachttijd voor klanten (84 %)
  4. - imagoversterking (74%)
  5. - ontwikkeling van nieuwe klantengroepen (66 %)
  6. - efficiëntere personeelsplanning (58 %)
  7. - Een ander recent EHI-onderzoek over het onderwerp self-checkout en self-scanning laat zien dat vooral food-retailers, gevolgd door doe-het-zelfwinkels, vertrouwen op self-checkouts. [2]


"De voortschrijdende ontwikkeling naar een toenemend gebruik van self-checkouts brengt naast alle voordelen ook nieuwe risico's met zich mee voor retailers in de vorm van scanfraude," zegt Ralph Siegfried, Key Account Manager End Customers bij Axis. "Op de EuroShop in Düsseldorf dit jaar wekte de op onze stand gepresenteerde self-checkout van Pan Oston in combinatie met de videogebaseerde AI-oplossing van Checklens veel interesse."


Het gezamenlijk gepresenteerde self-checkout systeem verenigt de beste oplossingen en producten van de drie fabrikanten Axis Communications, Pan Oston & Checklens tot een geavanceerd self-checkout systeem dat niet alleen eenvoudig te bedienen is, maar ook oog heeft voor esthetiek en het vermijden van scanfouten.DE KASSA ALS ONDERDEEL VAN HET WINKELONTWERP

Het Nederlandse bedrijf Pan Oston ontwerpt, produceert, installeert en onderhoudt gebruiksvriendelijke kassasystemen en zelfbedieningskiosken voor de Europese B2B-markt. Veel winkeliers hebben precieze ideeën over hoe de kassa eruit moet zien - er wordt tenslotte vaak een fortuin uitgegeven aan een goed doordacht, chique winkelconcept.


"We spelen hier volledig in op de behoeften en eisen van onze klanten en leveren dus ontwerpen op maat. Het is geen toeval dat we in 2018 de Red Dot Design Award hebben gekregen en in 2023 opnieuw. Belangrijke punten hierbij zijn niet alleen het uiterlijk, maar ook de best mogelijke ergonomie, bruikbaarheid en functionaliteit", aldus Michael Gale, hoofd marketing van Pan Oston, die het geheim van het succes van het bedrijf uitlegt.


KLEIN MAAR KRACHTIG

De kassa wordt gecombineerd met een netwerkcamera van Axis Communications (AXIS P1245 Network Camera), een kleine maar krachtige camera die harmonieus opgaat in het ontwerp van de kassa en eenvoudig achter transparant glas of kunststof kan worden geïnstalleerd.


Ook op technisch gebied hoeven er geen compromissen te worden gesloten, integendeel. Deze kleine pinhole camera kan ook heel goed omgaan met situaties met grote lichtsterkteverschillen dankzij de hoge resolutie en het brede gezichtsveld. Zelfs reflecties die vaak voorkomen in de kassa-zone, zoals reflecties van spiegels, oppervlakken of ramen, hebben nauwelijks effect. Dit betekent dat elk product zonder problemen kan worden gedetecteerd, ongeacht de lichtomstandigheden. Voor de bescherming van de privacy zorgt AXIS Live Privacy Shield ervoor dat alleen de producten zelf worden gedetecteerd en dat de scannende persoon wordt gepixeld - in overeenstemming met de privacywetgeving.


SCANFOUTEN VERMIJDEN - KLANTTEVREDENHEID VERHOGEN & DERVING VERMINDEREN

Om verlies op de lange termijn te voorkomen, hebt u optimale resultaten nodig voor de videoanalysesoftware, waarvoor een hoge beeldkwaliteit bijzonder belangrijk is. Dit is waar Checkscan van Checklens om de hoek komt kijken. De kunstmatige intelligentie achter de software herkent elk product en brengt allerlei scanfouten aan het licht. Of een klant nu vergeten is een product te scannen of de barcode heeft afgedekt, het product tegen zich aan heeft gedrukt, etc.


Op deze manier verloopt het scannen van de goederen snel, effectief en ongecompliceerd: "De Axis-camera volgt elk product terwijl de AI de gescande producten vergelijkt met de visuele herkenning. Als dit niet overeenkomt, wordt de koper hiervan op de hoogte gesteld. De koper kan het proces dan corrigeren en de transactie beëindigen. Naast het voorkomen van derving kunnen ook stresssituaties voor winkelpersoneel en kopers worden verminderd. De Checklens-oplossing voldoet volledig aan de Europese richtlijnen voor gegevensbescherming," legt Konstantin Heiller, CEO van Checklens, uit.


Dit verbetert niet alleen de winkelervaring voor klanten, maar ook de voorraadnauwkeurigheid voor retailers. Het hoogtepunt: de AI herkent de producten ongeacht waar ze zich in de kassa bevinden - op de kassa zelf, in de winkelwagen of in de hand van de klant.CONCLUSIE

Retailers zullen uitgedaagd blijven worden om te evolueren om klanten de best mogelijke winkelervaring te bieden. Zelfscankassa's worden hier steeds belangrijker - en terecht, want ze verbeteren de klanttevredenheid en helpen het tekort aan geschoold personeel aan te pakken. De trend van self-checkouts is niet te stoppen en de keuze wordt steeds groter.


Profiteer daarom van de voordelen van drie sterke partners - Axis Communications, Pan Oston, Checklens - voor een innovatieve en volwassen oplossing. Met deze goed doordachte SCO kassa-oplossing kan de bekende commerciële uitspraak van Herrmann Tietz "Kwaliteit is wanneer de klanten terugkomen en niet de goederen" probleemloos worden aangevuld met: "- de onbetaalde goederen echter wel."


Author: Ralph Siegfried, Key Account Manager End Customers, Axis Communications


[1] Bron: EHI-studie "POS-systemen 2022 - Evolutie van de kassa" (2022).

[2] Bron: EHI-studie over self-checkout en zelfscannen in de detailhandel "Kundschaft an der Kasse - EHI Retail Institute" (2021).


/ Contact

Vragen?

Vragen over onze check-outs, zelfservice oplossingen of kiosken? Neem dan contact op via het onderstaande formulier en wij helpen u zo spoedig mogelijk verder.

Bedankt!

We hebben je contactformulier ontvangen!
Volg ons
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen check-outs, selfservice en kiosken door Pan Oston te volgen.

Download Het POS systeem van de toekomst - zelfscankassa's in combinatie met videogebaseerde AI-oplossingen weten te overtuigen datasheet

Bedankt voor de interesse in onze oplossing. Plan voor verdere vragen een adviesgesprek in met één van onze verkopers.