/ 8 juni 2023

Hoe haal je het maximale uit zelfscannen: Een gids voor retailers

Zelfscan oplossingen kunnen het afrekenproces voor retailers transformeren. Ze stellen klanten in staat om zelfstandig hun boodschappen af te handelen, wat resulteert in een verbeterde klantbeleving met kortere wachtrijen en een sneller afrekenproces. Nu retailers in hoog tempo overgaan op zelfscankassa's en kiosken, is er nooit een beter moment geweest om de eerste stap te zetten naar zelf scannen of om uw bestaande zelfscankassa's te upgraden.


Sinds 1969 werkt Pan Oston voor internationale retailers in verschillende sectoren. In die tijd hebben we veel retailers succesvol begeleid bij technologische innovatie en ontwikkeling, zodat ze hun klanten een geweldige service kunnen bieden. Onze passie voor alles wat met detailhandel te maken heeft is algemeen bekend en we doen niets liever dan retailers helpen bij het invoeren van nieuwe technologie die de verkoop verhoogt en de klantbeleving van de klant verbetert. In dit artikel onderzoeken we hoe we het beste kunnen halen uit zelfscan oplossingen in de detailhandel.


WAAROM ZELFSCAN OPLOSSINGEN?

Zelfscan oplossingen zijn apparaten die worden gebruikt om klanten te helpen bij het scannen, verwerken en afrekenen van hun boodschappen zonder hulp van een kassamedewerker. Ze leggen het afrekenproces in de handen van elke individuele klant en stellen hen in staat een proces te voltooien dat van oudsher door winkelpersoneel werd afgehandeld. Retailers met zelfscan-oplossingen stellen klanten in staat om op hun eigen manier te winkelen en te betalen op de meest handige manier, zoals met een handscanner, smartphone, betaalterminal of kassa.


De belangrijkste voordelen van een zelfscan oplossing voor klanten zijn onder andere kortere wachtrijen, een verbeterde klantervaring en een sneller afrekenproces. Voor retailers zijn de voordelen van zelf scannen net zo groot, zoals lagere operationele kosten, hogere verkoopcijfers, verbeterde klantloyaliteit en een kleiner ruimtebeslag in de winkel, waardoor er meer ruimte vrijkomt voor het productassortiment.


Klanten verwachten zelfscan oplossingen die naadloos on-demand service kunnen leveren. Er is ook een belangrijke trend naar kleinere, frequentere winkelbezoeken. Een zelfscan oplossing is de beste manier om te voldoen aan de verwachtingen van de klant voor een snelle en naadloze service en om klanten te binden voor de lange termijn.


HOE KUNNEN RETAILERS HET MAXIMALE HALEN UIT ZELFSCANNEN

Hoewel de meeste retailers al een vorm van zelfscannen hebben ingevoerd, zijn er maar weinig die optimaal gebruik maken van de bijna eindeloze mogelijkheden die deze technologie biedt om de verkoop te verhogen en de klantervaring te verbeteren. Wanneer zelfscan technologie met succes wordt toegepast, transformeert het vaak een kassazone in de detailhandel en maakt het klanten van alle generaties blij. De positieve impact die het kan hebben op de omzet van een winkelier is niet te onderschatten.


Of u nu zelfscan kassa's in uw winkel heeft en verdere ondersteunende technologie wilt introduceren, klaar bent om een oudere oplossing te upgraden of zelf scannen voor de eerste keer overweegt, ons deskundig advies zal u begeleiden naar succes met zelf scannen.


UW KASSAZONE OPNIEUW INRICHTEN

Het invoeren of upgraden van zelfscan kassa's biedt een uitgelezen kans om uw kassazone volledig opnieuw in te richten. Als uw winkel afhankelijk is van een groot aantal traditionele kassa's, zal de invoering van zelfscan oplossingen, die een aanzienlijk kleinere voetafdruk hebben, waarschijnlijk kostbare winkelruimte vrijmaken. Deze extra winkelruimte kan worden gebruikt om uw kassazone aan te passen en de klantervaring verder te verbeteren.


Waarom niet kiezen voor een nieuwe, klantvriendelijkere indeling die de doorstroming of doorvoer verbetert? Het verbeteren van de lay-out van uw kassazone, zodat deze uw klanten op de beste en meest efficiënte manier kan bedienen, kan de klanttevredenheid en de loyaliteit op lange termijn verhogen. Het is gemakkelijk voor retailers om de kansen die zelf scannen biedt over het hoofd te zien en te kiezen voor een identieke of bijna identieke lay-out in plaats van te streven naar een moderne en efficiënte lay-out. Als uw kassazone overvol en onoverzichtelijk is en weinig ruimte biedt, kan een nieuwe lay-out net datgene zijn wat u nodig heeft om de kassazone nieuw leven in te blazen.


De kassazone herinrichten hoeft niet alleen te gaan over veranderingen in de lay-out. Misschien vind u dat uw huidige indeling optimaal is en klanten goed bedient. Waarom zou u in dat geval de extra ruimte niet gebruiken om extra producten of een nieuw productassortiment te presenteren dat voorheen niet kon worden geplaatst? Ruimte voor producten in de buurt van de kassa biedt extra mogelijkheden voor upselling en cross-selling, beide geweldige manieren om de omzet te verhogen.

INTRODUCEER SCAN-AS-YOU-SHOP

Modern zelf scannen gaat over zoveel meer dan zelfscan kassa's. Hoewel zelfscan kassa's een integraal onderdeel zijn van veel kassa's in de retail, zijn er nog meer manieren voor vooruitstrevende retailers om de toegankelijkheid van zelfscan oplossingen te verbeteren en ze geschikt te maken voor een nog breder scala aan klanten en retailtoepassingen. Handscanners en de nieuwere maar steeds populairder wordende scan-apps voor smartphones vormen een perfecte aanvulling op zelfscan kassa's en bieden klanten nog meer mogelijkheden om op hun eigen manier te winkelen.


Handscanners zijn vooral geschikt voor grotere winkelketens waarvan de klanten vaak grotere winkeltrips maken waarbij ze veel artikelen kopen. Supermarkten, discountwinkels en doe-het-zelfzaken hebben allemaal veel baat bij handscanners. Klanten kunnen hun producten scannen terwijl ze in de winkel de boodschappen doen. Aan het einde van hun winkelbezoek gaan ze gewoon naar de kassa en betalen ze hun aankopen met de betaalmethode van hun voorkeur. Handscanners zijn een geweldige manier om wachtrijen te verminderen en de efficiëntie van het kassaproces te verhogen, terwijl ze klanten ook helpen om hun uitgaven onder controle te houden, wat vooral belangrijk is in moeilijke economische tijden.


Smartphone scan-apps bieden dezelfde functionaliteit als handscanners op het apparaat van de klant. Ze zijn net zo gebruiksvriendelijk en bieden nog meer keuze aan moderne klanten die bedreven zijn in het gebruik van mobiele apparaten. Klanten scannen gewoon hun boodschappen terwijl ze door je winkel lopen en betalen vervolgens met de scan-app of gaan naar een zelfscan kassa om hun boodschappen af te rekenen. App-gebaseerde oplossingen zijn bijzonder effectief om jongere consumenten aan te spreken en hen aan te moedigen om zelf scannen te gebruiken op een apparaat waar ze zich zeer vertrouwd mee voelen.


INTEGRATIE VAN VEILIGHEIDSWEEGSCHALEN EN AI-GESTUURDE COMPUTER VISION

Diefstal is een hardnekkig probleem binnen de detailhandel, vooral in een uitdagende economische omgeving. Terwijl sommige retailers derving beschouwen als een barrière om zelfbedienings- en zelfscanoplossingen in te voeren, zien wij bij Pan Oston het als een uitdaging om oplossingen te ontwerpen en te ontwikkelen die derving effectief aanpakken.


De toepassing van veiligheidsweegschalen is één van de verbeterde beveiligingsfuncties die we implementeren in onze zelfscan oplossingen. Intelligente weegschalen kunnen de boodschappen van klanten wegen en bepalen of er gescande items aanwezig zijn. Dit helpt klanten die vergeten zijn een artikel te scannen om het alsnog te scannen en voorkomt dat klanten opzettelijk niet al hun boodschappen scannen. Als dit wordt gebruikt in combinatie met duidelijke LED-lampjes die kassaproblemen communiceren aan klanten en winkelpersoneel, kan de algehele derving worden teruggedrongen en tegelijkertijd het bedrijfsresultaat worden beschermd.


Kunstmatige intelligentie (AI) zorgt voor een revolutie in veel sectoren en biedt intelligente oplossingen voor urgente problemen binnen de detailhandel. Door gebruik te maken van AI-ondersteunde computer vision die gebruik maakt van camera's bij een zelfscan kassa, kunnen deze systemen detecteren wanneer er diefstal plaatsvindt bij een zelfscan kassa. Anti-diefstaltechnologie is voortdurend in ontwikkeling en omdat de meeste vormen van de technologie beschikbaar zijn als cloud-gebaseerde oplossingen, kunnen retailers hun systemen eenvoudig updaten en profiteren van de nieuwste beschikbare technologie aan de kassa. AI zal in de toekomst een belangrijke rol spelen bij het terugdringen van derving en biedt een intelligente extra verdedigingslinie tegen winkeldiefstal.


ZELFSCANNEN VERBETEREN MET MACHINE VISION

Bij zelfscan technologie draait alles erom het afrekenproces voor klanten zo snel en gemakkelijk mogelijk te maken. Machine vision technologie breidt de mogelijkheden van zelfscan kassa's verder uit door te helpen bij het scannen van producten die geen barcode hebben. Deze technologie is effectief gebruikt om fruit en groenten op intelligente wijze te identificeren, waardoor het niet meer nodig is om de artikelen op het scherm te selecteren.


Het selecteren van producten op het scherm is een tijdrovend proces, waarbij je door ingewikkelde menustructuren moet navigeren en door meerdere pagina's met producten moet scrollen om te vinden wat je nodig hebt. De technologie heeft een duidelijke toepassing voor detailhandelaren in voedingsmiddelen, zoals supermarkten, buurtwinkels en supermarkten die allemaal baat zouden hebben bij het vereenvoudigen van het scannen van producten zonder barcode.


Machine vision technologie blijft zich ontwikkelen en er zullen nog meer toepassingen beschikbaar komen om retailers in alle sectoren te helpen. Door te kiezen voor een zelfscan oplossing met de vereiste hardware en configuratie om machine vision te ondersteunen, kunnen retailers profiteren van de allernieuwste technologie zodra die beschikbaar is. Het is een geweldige manier om klanten niet alleen een uitzonderlijke kassa-ervaring te bieden, maar zich ook te onderscheiden van concurrenten en nieuwe klanten te winnen.

KLAAR OM HET MAXIMALE UIT ZELF SCANNEN TE HALEN?

Onze zelfscan specialisten staan klaar om u te helpen het maximale uit zelf scannen te halen in uw winkel(s). Of u nu een standaardoplossing wilt op basis van een van onze bestaande productlijnen of een volledig op maat gemaakte oplossing, wij hebben een uitstekende reeks zelfscan oplossingen voor u. Ons zelfscan-assortiment omvat de populaire SLIM- en ESSENCE-families. Als u op zoek bent naar een bekroonde zelfscan-oplossing, waarom zou u dan geen informatie inwinnen over de SLIM Balance? De SLIM Balance is bekroond met een Red Dot Design award en voldoet aan alle moderne eisen van klanten in de detailhandel. Wij geloven dat de SLIM Balance het zelf scannen opnieuw heeft uitgevonden.


Voor retailers met zeer specifieke eisen, kunnen wij een op maat gemaakte zelfscan oplossing die uw klanten blij zal maken. Onze bekroonde ontwerpafdeling maakt uitzonderlijke zelfscankassa's en kiosken met slimme en modulaire ontwerpen voor elk type retailer.


Tot onze klanten behoren Albert Heijn, SPAR, Subway, Starbucks en Action, om er maar een paar te noemen. Pan Oston's team van meer dan 175 specialisten heeft in-house ontwerp-, productie- en projectmanagementcapaciteit en staat klaar om u te helpen bij het succesvol invoeren van zelfscan oplossingen. Wij zijn een bekroond bedrijf dat meerdere Red Dot Design awards heeft gewonnen en ISO 9001-gecertificeerd is voor kwaliteitsmanagement.


Wilt u ontdekken hoe wij u kunnen helpen de mogelijkheden van zelf scannen optimaal te benutten? Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken met een van onze retailspecialisten. Wij staan klaar om uw bedrijf te helpen bij het vinden van de perfecte zelfscan-oplossing.


Laten we eens praten! Neem nu contact op voor een gratis adviesgesprek.

/ Contact

Vragen?

Vragen over onze check-outs, zelfservice oplossingen of kiosken? Neem dan contact op via het onderstaande formulier en wij helpen u zo spoedig mogelijk verder.

Bedankt!

We hebben je contactformulier ontvangen!
Volg ons
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen check-outs, selfservice en kiosken door Pan Oston te volgen.

Download Hoe haal je het maximale uit zelfscannen: Een gids voor retailers datasheet

Bedankt voor de interesse in onze oplossing. Plan voor verdere vragen een adviesgesprek in met één van onze verkopers.