/ 19 maart 2024

Self-order terminals: Een revolutie in quick-service restaurants

In de dynamische wereld van quick-service restaurants (QSR's) betekent voorop blijven lopen innoveren. Self-order terminals (SOT's) hebben zich ontpopt als een revolutionaire technologie, die de klantervaring en operationele efficiëntie van de sector een nieuwe impuls geeft. In dit artikel verkennen we de vele voordelen die SOT’s te bieden hebben, waardoor de interacties met klanten en de personeelsdynamiek ingrijpend veranderen, wat uiteindelijk bijdraagt aan een hogere klanttevredenheid en een gezonder financieel plaatje voor QSR's.


DE EVOLUTIE VAN SELF-ORDER TERMINALS

Met de evolutie van de technologie zijn self-order terminals de belichaming geworden van klantgerichte innovatie. Van de begindagen met eenvoudige touchscreen interfaces tot de huidige tijd met geavanceerde kiosken, de evolutie van SOT's weerspiegelt een grote ambitie om de klantervaring te verbeteren. Met functies als aanpasbare opties, meertalige ondersteuning en naadloze integratie met mobiele applicaties zijn SOT's uitgegroeid tot onmisbare tools voor QSR's.VERBETEREN VAN KLANTINTERACTIES


Gestroomlijnd bestelproces

Stelt u zich een QSR voor waar de rijen niet langer tot om de hoek staan. SOT's hebben een tijdperk van efficiënt en snel bestellen ingeluid. Klanten hebben nu de mogelijkheid om in hun eigen tempo door menu's te navigeren, wat een gevoel van controle over hun restaurantervaring geeft. De mogelijkheid om bestellingen aan te passen komt tegemoet aan individuele voorkeuren en minimaliseert bestelfouten, waardoor elke keer de perfecte maaltijd wordt gegarandeerd.


Verbeterde nauwkeurigheid

Elimineer bestelfouten. SOT's stellen klanten in staat om specifieke dieetwensen direct door te geven, waardoor de kans op fouten bij het uitvoeren van de bestelling afneemt. Deze functie is vooral waardevol om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar speciale diëten en tegemoet te komen aan verschillende dieetbeperkingen.


Mogelijkheden voor upselling

In de kunst van het upsellen dienen SOT's als canvas. Deze terminals bieden dynamische menuweergaven, waarbij promoties en upsellingopties aan klanten worden getoond tijdens het bestelproces. Dit verhoogt de omzet en laat klanten kennismaken met nieuwe menu-items, waardoor een win-winscenario ontstaat voor zowel het restaurant als de gasten.PERSONEELSDYNAMIEK OPTIMALISEREN


Rollen herdefiniëren

De integratie van SOT's herdefinieert de rollen van QSR-medewerkers. Medewerkers zijn niet langer gebonden aan het opnemen van bestellingen en kunnen zich richten op essentiële taken zoals het bereiden van maaltijden en het bieden van klantenservice op hoog niveau. Deze verschuiving verbetert de operationele efficiëntie, waardoor werknemers op meer zinvolle manieren kunnen bijdragen aan het algehele succes van het bedrijf.


Snellere orderverwerking

Dankzij de naadloze integratie in keukensystemen dragen SOT's bij aan een snelle ordervoorbereiding. Dit verkort de wachttijden voor klanten en minimaliseert knelpunten in de keuken, zodat bestellingen snel en nauwkeurig worden uitgevoerd.


Interacties tussen personeel en klant

De menselijke maat blijft onvervangbaar. SOT's zorgen voor een verschuiving in de interactie tussen personeel en klant, zodat werknemers zich kunnen concentreren op het leveren van persoonlijke service. In plaats van zich alleen te richten op transactionele interacties, kunnen medewerkers zich bezighouden met klanten, wat zorgt voor een positieve en gedenkwaardige eetervaring.KLANTTEVREDENHEID VERHOGEN


Klanten zelfstandiger maken

SOT's geven klanten meer zelfstandigheid door het bestelproces direct in hun handen te leggen. Deze autonomie verhoogt de klanttevredenheid en draagt bij aan een gevoel van efficiëntie en gemak. Kortere wachttijden verbeteren de algehele ervaring, waardoor klanten een positieve indruk krijgen van het QSR.


Toegankelijkheid en inclusiviteit

Taalbarrières verdwijnen met de introductie van SOT's die meerdere talen ondersteunen. Deze inclusiviteit bevordert een gastvrije omgeving voor diverse klantgroepen. Door te voldoen aan de European Accessibility Act zorgen QSR's er bovendien voor dat SOT's toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn voor mensen met een handicap, wat een inclusieve en gastvrije sfeer bevordert.


Verbeterde loyaliteitsprogramma's

U kunt loyaliteitsprogramma's naadloos in SOT's integreren, waardoor QSR's een krachtig middel in handen hebben om klanten te behouden en klanten aan te moedigen om vaker terug te komen. Door beloningen en kortingen aan te bieden via deze terminals kunnen bedrijven een loyaal klantenbestand opbouwen, wat leidt tot succes op de lange termijn.INVESTERINGEN EN BEDRIJFSKOSTEN


Kapitaalinvesteringen

Hoewel de initiële installatiekosten voor het implementeren van SOT's aanzienlijk lijken, wegen de voordelen op lange termijn ruimschoots op tegen deze uitgaven. Investeren in technologie betaalt zich terug in verhoogde operationele efficiëntie, klanttevredenheid en het genereren van meer inkomsten.


Onderhoud en updates

Regelmatig onderhoud is essentieel om optimale prestaties en een lange levensduur van SOT's te garanderen. Door routinecontroles uit te voeren, gebruik te maken van een remote monitoring service voor apparaten en randapparatuur en problemen direct aan te pakken, kunnen QSR's downtime voorkomen en de levensduur van deze apparaten maximaliseren. Daarnaast is het van cruciaal belang om steeds de nieuwste software-updates te installeren om nieuwe functies mogelijk te maken en de beveiliging op peil te houden.


Return on Investment (ROI)

De toepassing van SOT's draagt bij aan een aanzienlijke verhoging van de efficiëntie, wat resulteert in hogere bestelvolumes en meer inkomsten. Bovendien dragen de kostenbesparingen door lagere arbeidskosten en verbeterde operationele efficiëntie bij aan een sneller en substantiëler rendement op de investering.


CONCLUSIE

In de snelle wereld van QSR's ontwikkelen self-order terminals zich als een baanbrekende technologie, die een allesomvattende oplossing biedt om de klantervaring en operationele efficiëntie te verbeteren. Door SOT's strategisch te implementeren, kunnen QSR-professionals aan de verwachtingen van de klant voldoen en deze overtreffen, en ervoor zorgen dat hun bedrijf voorop blijft lopen op het gebied van innovatie in de horeca. De evolutie van technologie blijft de restaurantervaring vormgeven en self-order terminals zijn het bewijs van de transformerende kracht van innovatie in quick-service restaurants.


/ Contact

Vragen?

Vragen over onze check-outs, zelfservice oplossingen of kiosken? Neem dan contact op via het onderstaande formulier en wij helpen u zo spoedig mogelijk verder.

Bedankt!

We hebben je contactformulier ontvangen!
Volg ons
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen check-outs, selfservice en kiosken door Pan Oston te volgen.

Download Self-order terminals: Een revolutie in quick-service restaurants datasheet

Bedankt voor de interesse in onze oplossing. Plan voor verdere vragen een adviesgesprek in met één van onze verkopers.