200% meer effect dankzij gamification Maak reclame weer leuk
Starbucks

Interactive gamification met BLUE FIRE

EG Group, Touchscreen Marketing, Arla Foods, Pan Oston en Young Perfect kwamen samen met een bijzondere en interactieve activatie: de Starbucks Interactive Promotion. Met een leuke game werd aandacht gevraagd voor de ijskoffie van Starbucks.

Niet in een reguliere supermarktsetting, maar langs de kant van de weg: bij EG tankstations. Maar liefst vier weken lang was de Starbucks Interactive Promotion bij verschillende EG tankstations (o.a. Texaco en Esso) te vinden. Hier maakten voorbijgangers kans op een gratis chocolademunt én korting op hun Starbucks aankoop door het spelen van de Starbucks game op een levensgroot touchscreen. Shoppers bij EG moesten tijdens het spel vliegensvlug zijn om de beste prijs te veroveren. Geluidseffecten en aantrekkelijk grafisch design zorgden daarnaast voor een ware belevenis.

Leuk tanken gegarandeerd
De setting, bestaande uit een actiekoeling gevuld met Starbucks ijskoffie en gamification op de BLUE FIRE Prime, trekt bij binnenkomst direct de aandacht. Gouden chocolademunten aan het plafond en een opvallende vloersticker maken het geheel compleet. Een Young Perfect merkambassadeur neemt mensen ter plaatse mee in het doel van het spel en overhandigt winnaars hun prijs. Dát is nog eens leuk tanken.Sales Boost
Dankzij de toevoeging van gamification aan de reguliere promotie was er een grote betrokkenheid bij de campagne. Bij binnenkomst trekt de BLUE FIRE kiosk direct de aandacht en dat moedigt mensen aan om te spelen. Het zien van spelende mensen geeft een me-too effect dat positief sociaal gedrag rondom het scherm versterkt. Het uiteindelijke resultaat was een verkoopstijging van +200% ten opzichte van reguliere promotie.

bron & fotografie: Young Perfect, TSM

deel
Interactieve Kiosk Starbucks Gamification Starbucks Digital Kiosk Starbucks
Ontdek meer
BackFactory
Frites Affairs
Spar

STAY INSPIRED

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen check-outs, selfservice en kiosken door Pan Oston te volgen.
Volg ons

ONS CONTACT

Vragen over onze check-outs, zelfservice oplossingen of kiosken? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier en we helpen u zo spoedig mogelijk verder.
v
 
SEND