SPAR university

SPAR university is misschien wel één van de meest innovatieve partijen binnen het Nederlandse retaillandschap wanneer het gaat om durven te vernieuwen. Het 'studenten foodretail' concept, dat zich richt op campussen bij de grotere universiteiten, is de laatste jaren gegroeid van enkele winkels naar negen winkels in zes verschillende steden. Pan Oston is dan ook trots dat zij als bedrijf een bijdrage kan leveren aan deze ‘Grab & Go’ succesformule door de ontwikkeling en levering van selfservice oplossingen.

Het ontstaan van SPAR university mag op zich al uniek genoemd worden. Grondleggers Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje namen afscheid van de reguliere retailmarkt in 2013. In augustus van hetzelfde jaar opende op de Universiteit van Amsterdam de eerste SPAR university haar deuren. In Januari 2014 volgde Rotterdam en ondertussen zijn daar winkels in Utrecht, Nijmegen, Eindhoven en Delft bij gekomen.

Als ‘disrupter’ in de markt zet SPAR university grote stappen als het gaat om innovatie. De ‘Grab & Go’ formule is ingericht op de levensstijl van de student, terwijl op maatschappelijk vlak ook gekeken wordt naar milieu, leefomgeving en technische ontwikkelingen.

“Ergens in geloven en voor staan is zeer belangrijk. Bij ons is dat, het leveren van gezonde en duurzame voeding in het hectische leven van de student.” Erwin Binneveld.

Aansluiting vinden bij de wensen van de doelgroep is dan ook cruciaal. Met behulp van “Campus Talks”, waarbij vier tot acht keer per jaar het gesprek met studenten wordt aangegaan, weet SPAR university hier de juiste snaar te raken. Het resultaat is dat de winkels van SPAR university net zo veranderlijk zijn als de studenten. Een voorbeeld hiervan is de toevoeging van en speciaal “Super Healthy vak”. Ook de manier van afrekenen is meer gericht op selfservice en snelle transacties, waardoor de selfservice counters van Pan Oston een uitkomst bieden.

Om snel te kunnen schakelen moeten toeleveranciers dezelfde flexibiliteit hebben. En juist dat is één van de redenen dat SPAR university samenwerkt met Pan Oston. Dankzij het interne design team kunnen concepten snel worden omgezet van de tekentafel naar de productie.

“Wij maken iets radicalere keuzes
als de reguliere supermarkt”
Erwin Binneveld

“Pan Oston is een fris en modern bedrijf dat echt meedenkt met de klant. Net als SPAR university zijn zij een “no nonsens” bedrijf dat als credo gewoon doen heeft.” vertelt Erwin Binneveld over zijn keuze om met Pan Oston te werken.
deel
SPAR university Amsterdam SPAR university Amsterdam 1 SPAR university Amsterdam 3 SPAR university Amsterdam 4
Ontdek meer
Pelckmans
Tipico
Edeka Endt

STAY INSPIRED

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen check-outs, selfservice en kiosken door Pan Oston te volgen.
Volg ons

ONS CONTACT

Vragen over onze check-outs, zelfservice oplossingen of kiosken? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier en we helpen u zo spoedig mogelijk verder.
v
 
SEND