Pan Oston weet het verschil te maken Wensen vertalen in een uniek design
Tipico

Tipico - Betting & Gaming Terminal

In 2015 kwam Tipico, hard- en softwareontwikkelaar voor sportsbetting, in contact met Pan Oston. De initiële vraag ging over de ontwikkeling van een kiosk terminal als uit-betaalsysteem van sportweddenschappen. Begin 2016 werd in Düsseldorf uitgebreid gesproken over doel, functionaliteit en design van de terminal. Uiteindelijk werd er besloten een volledig nieuw design te laten maken van de bestaande kiosk. In concurrentie met vier andere partijen kon Pan Oston zich onderscheiden in design en prototype. In co-creatie is er een complete gaming & betting kiosk voor Tipico ontwikkeld. Tipico is marktleider voor sportweddenschappen in Duitsland en heeft ongeveer 1.400 bettingshops.

Vanaf design, hardware en software heeft Pan Oston samen met onze partner Merlin Technology een uniek en integraal kioskmeubel ontwikkeld. Inmiddels zijn er een groot aantal systemen, zowel sta- als wandmodellen, geleverd. Van traditionele cash in and cash out transacties naar inschrijvings- en loyaliteitsplatform; Sportweddenschap, evenement ticketing en digitale signage. Een gaming and betting kiosk moet aan een heel aantal eisen voldoen. De terminal en beeldscherm moeten tegen een stootje kunnen. De terminal moet qua design een uitnodigende vorm hebben die goed past in de huisstijl en uitstraling van de bettingshops. Uitgangspunten voor gebruik en userinterface zijn simpel en intuïtief.

Vanuit de assemblagehal van Pan Oston en na een uitgebreide functietest worden alle kiosk systemen volledig stekkerklaar bij de eindklant afgeleverd. De bettingshops krijgen zowel remote ondersteuning als het gaat om software en 1e lijns-service als het gaat om hardware en mechanische componenten. Al in de design- en engineeringsfase is er ten aanzien van service goed nagedacht over de positionering van de hardware componenten zoals de muntenproever en biljetlezer. De positionering is zo ingericht dat de componenten eenvoudig te bereiken en te vervangen zijn.

“Als je moeder een terminal kan repareren,
dan is het een goed product."
Dimitry Völkle

“Het geheim van de samenwerking tussen Pan Oston en Tipico zijn de korte en directe communicatielijnen”, aldus Dimitry Völkle, directeur Tipico. “Al vanaf het eerste moment communiceren we veel en houden we elkaar heel geregeld op de hoogte”.

Op de vraag wat er voor gezorgd heeft dat Tipico voor Pan Oston koos, geeft de heer Völkle aan dat dit een makkelijke vraag is. “We werden erg enthousiast van het design. Onze eisen en wensen werden goed begrepen. Dit zagen we duidelijk terug in de vertaling en het design van onze gaming & betting kiosk. Tipico staat voor kwaliteit en verwacht dezelfde kwaliteitsstandaard van haar leveranciers. Pan Oston is zo’n leverancier. Europese bedrijven werken daarnaast met dezelfde handelsafspraken”.

Eerlijkheidshalve kan in een dergelijk traject niet alles vlekkeloos gaan, daarom zijn we benieuwd naar de reactie van de heer Völkle hierop. “Problemen of uitdagingen komt men altijd wel tegen, maar door de korte communicatielijnen zijn deze snel weer opgelost.”

“Pan Oston weet hoe ze het verschil kunnen maken. En weet vervolgens de wensen van de klant te vertalen naar een uniek design.”
 
deel
Tipico_Shop Tipico_Shop 2 Tipico_Betting Terminals_In Shop
Ontdek meer
Frites Affairs
Edeka Endt
SPAR City Store

STAY INSPIRED

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen check-outs, selfservice en kiosken door Pan Oston te volgen.
Volg ons

ONS CONTACT

Vragen over onze check-outs, zelfservice oplossingen of kiosken? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier en we helpen u zo spoedig mogelijk verder.
v
 
SEND